Het valt niet mee om je te onderscheiden in een markt waarin iedereen hetzelfde belooft. Want wie durft er toe te geven geen maatwerk te leveren? En wie ontzorgt zijn klanten nou niet? Maar als iedereen ontzorgt, waar zijn we dan met z’n allen nog zo druk mee? Hoe dan ook, bij LQ maken we al meer dan 40 jaar het verschil en daar heeft ons assortiment een belangrijk aandeel in.

 

Een heel gepuzzel

De meeste van onze klanten doen veel op projectbasis. Dat betekent per definitie dat je van tevoren nooit precies weet wat je allemaal aan materiaal nodig hebt. Inkopen is dan al snel een heel gepuzzel, zeker als je dat bij een veelheid aan partijen doet met ieder zijn specialisme. Juist dan is het dus handig om een leverancier te hebben die vrijwel alles in huis heeft. Op het gebied van met name kabelbescherming en (kunststof) beglazing kunnen we die belofte makkelijk waarmaken. En dan niet ‘just-in-time’ (of ‘net-te-laat’) maar veelal uit voorraad. Dat kost ons inderdaad wat meer, maar voor ons zijn blije gezichten nou eenmaal onbetaalbaar.

 

Cherrypicking

Helaas is nog lang niet iedereen hiervan doordrongen. Veel van onze relaties doen nog aan cherrypicking; ze halen de verschillende materialen apart bij diverse leveranciers vandaan. Wij zijn er voorstander van om het gehele bestek na te pluizen, zodat we alles in één keer in een totaalplaatje kunnen samenvoegen. Te meer omdat dit, naast projectkortingen, nog meer prijsvoordeel oplevert. Omdat je bovendien op afroepbasis deelbestellingen kunt doen, staat alles op locatie ook niet hinderlijk in de weg. Zo’n totaalaanbieding is bepaald geen rocket science en bestaat in feite uit materialen die je voor je project nodig hebt, eventueel aangevuld met wat minder courante artikelen.

 

Anticiperen

Als Preferred Supplier hebben we zodoende al bij uiteenlopende klanten het inkoopproces helpen optimaliseren. En valt een ingezaagde flexbuis (fase 0), hoogspanningsstickers of afdekband voor de ‘vergeten’ kabel of leiding niet binnen dat contract, dan hebben we die ook gewoon op voorraad. Los daarvan is het altijd handig om tijdig jouw planning (bij voorkeur verdeeld over de verschillende fasen) te ontvangen, zodat we daarop kunnen anticiperen. Zeker als we de boel, bijvoorbeeld platen voor een kassenbouwproject, nog schuin moeten zagen of een andere bewerking nodig is. Dat kan vaak ook op projectlocatie nog wel, maar daar zit je tussen zand en modder – en met wat pech nog wat regen en wind – niet op te wachten. En wij doen het graag, daar zijn we tenslotte ‘familie’ voor.

Reacties zijn gesloten.