LQ Kunststoffen heeft alle begrip voor de vergaande maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. We houden de berichtgeving nauwlettend in de gaten en alle voorschriften worden ook bij ons nageleefd. We hebben hier een aantal eigen maatregelen aan toegevoegd.

Voor ons personeel geldt het volgende:

  • Alle medewerkers met gezondheidsklachten worden verzocht thuis te blijven tot zij hersteld zijn.
  • Alle face-to-face afspraken met onze klanten zullen telefonisch verlopen.
  • Alle inkomende/uitgaande leveringen zullen buiten ons pand door ons eigen personeel gelost/geladen worden.
  • We zijn erop ingericht om, indien nodig, vanaf huis te werken en de magazijnwerkzaamheden in ploegendiensten uit te voeren.
  • Mochten er veranderingen optreden, dan stellen wij je daarvan op de hoogte.

 

Even geen corona

Dit betekent ook dat wij er alles aan doen om alle orders op tijd uit te leveren, want aan ons maatwerk verandert niets. Daarover hadden we al een blog voorbereid en die willen we je niet onthouden. Al is het alleen maar om heel even niet aan corona te hoeven denken. Want: erger jij je ook zo aan al die termen die veel verkopers standaard afratelen en die daardoor eigenlijk niks meer zeggen? ‘Korte lijnen’ (brrr), ‘ontzorgen’ (gaap) en ‘hands-on-mentaliteit’ (huh). Maar wat nou als al die termen, zoals in ons geval, wel degelijk op jouw bedrijf van toepassing zijn? Dan heb je mooi een ‘uitdaging’ (oeps). En dan willen we het nu ook nog eens over ‘maatwerk’ hebben!

 

‘Stukje’ dienstverlening

Een schrale troost is dat het, voor zover wij weten, vooral softwarebedrijven waren die zich de term ‘maatwerk’ hebben toegeëigend. Wij produceren zelf namelijk niets, althans niet in brede zin. Maatwerk zit hem echter niet alleen in iets vervaardigen, zoals het symbolische maatpak, maar ook in diensten. In onze vorige blog hebben we dat uitgebreid geïllustreerd met voorraad houden en een ‘stukje’ logistieke dienstverlening. We zijn echter veel meer dan een handelsbedrijf en kruipen in de huid van afnemers om hun het leven aangenamer te maken. Zoals in de kassenbouw en bij overkappingen.

 

Uitpakken en gaan

Regelmatig gaan kassenbouwers, die allerlei materiaal bij ons bestellen, bij tuinders aan de slag om pas op de bouwlocatie te constateren dat er nog kopgevelplaten schuin gezaagd moeten worden. Slijptolletje erbij en gaan! Bij een lekker zonnetje kan dat best, maar zo’n feest is het natuurlijk lang niet altijd. Dus ploeteren in de modder met soms gevaarlijke situaties en vieze beglazing tot gevolg. Gelukkig zien steeds meer kassenbouwers in dat het veel handiger is om dit op maat zagen in een geconditioneerde ruimte te doen. En laten wij die nou net hebben! Dit ‘IKEA-gevoel’ geven we ook veel afnemers van overkappingen mee door een precies op maat gemaakt ‘bouwpakket’ te leveren. Dus: uitpakken en monteren!

 

Overkappingen

Een overkapping is standaard vaak 5×3 meter, maar geen twee overkappingen zijn exact hetzelfde. Er moet bijvoorbeeld nog rekening gehouden worden met een regenpijp of om andere redenen nog wat stukjes, al dan niet schuin, af- of ingezaagd worden. Doen we graag. Een ander voorbeeld zijn klanten die zweren bij levering op four-way pallets en dan in maximaal vier lagen. Doen we ook. En bij eerdergenoemde kassenbouwers houden we het overzicht erin door stickers op pallets aan te brengen met de exacte plek waar de bewuste pallet met de voor dat deel van de kas bestemde platen moet komen. Dus ‘kas 1-fase 2’, of ‘kas 3-fase 1’ et cetera.

Benieuwd hoe wij ook jouw bedrijf kunnen helpen met ons maatwerk, korte lijnen en snel schakelen ? Mail dan naar info@LQkunststoffen.nl of bel ons op 0318 72 71 00.

Tot slot: als we met z’n allen de strijd met het coronavirus aangaan, komen we – ondanks de gepaste afstand van anderhalve meter – toch mooi dichter tot elkaar. We hopen dat je gezond en wel blijft!

Reacties zijn gesloten.