Wij zorgen ervoor dat niemand ‘door het lint gaat’

Ik rijd op de zondag vaak op de racefiets van Oosterbeek naar Leusden om koffie te drinken bij een oude dame. Langs het kanaal van Woudenberg naar Leusden staan prachtige eikenbomen. Van half mei tot eind juli rijd ik daar echter met een boog omheen, mede gewaarschuwd door rood-wit gekleurd waarschuwingslint. In die periode ‘ontpopt’ de eikenprocessierups zich namelijk tot een ware plaaggeest.

 

Brandharen

In het verleden trok ik me weinig van dat lint aan, en daar had ik dan snel spijt van. De microscopisch kleine brandharen die de beestjes aan de lucht afgeven, kunnen hevige ontstekingsreacties veroorzaken aan huid en slijmvliezen. Het voelt dan alsof er duizenden naaldjes in je huid prikken en dan moet je flink met plakband in de weer om de haartjes van je huid te verwijderen. Wat niet altijd lukt. Als ze in je ogen of longen terecht komen, kunnen die haartjes in extreme gevallen zelfs levensbedreigend zijn. Dat waarschuwingslint heeft zo al veel leed voorkomen en dat vervult me met enige trots.

 

Ondergrondse linten

LQ levert namelijk al jaren waarschuwingslinten in allerlei vormen en maten, en speciaal voor dit seizoen ook rood-wit gestreept lint met ‘let op !!!! eikenprocessierups’. De kans is dus aanwezig dat ik regelmatig door onze eigen producten wordt geattendeerd op die kleine ‘pestkop’. De eikenprocessierupsmarkeringen, die in een handige dispenserdoos zitten, zijn bepaald niet de enige producten met een waarschuwende of signalerende functie. Bij graafwerkzaamheden waarschuwen onze felgekleurde, ondergrondse linten voor de aanwezigheid van hoogspannings-, glasvezel-, electriciteits- en ov-kabels en voor gas- en waterleidingen. Geen overbodige luxe gelet op de vele nieuwsberichten dat er weer ergens een complete woonwijk zonder stroom of internet zit.

 

‘Crime scene’

Voor bovengrondse signalering liggen in ons magazijn ook allerlei stickers op een nieuwe eigenaar te wachten. Hetzelfde geldt voor linten die gebruikt worden om een heuse ‘crime scene’ af te bakenen. Afbakeningsnetten of afzetrasters zijn op hun beurt geschikt als tijdelijke omheining bij onder andere wegafzettingen, wegwerkzaamheden, op bouwplaatsen en bij evenementen. Of gewoon als je tijdelijk je paard in de tuin wilt ‘stallen’. De netten zijn eenvoudig te bevestigen in combinatie met kunststof pinnen die je in de grond kunt duwen.

Meer weten over onze signalering- en afbakeningsproducten? Mail dan naar info@LQkunststoffen.nl of bel 0318 72 71 00.

Jouliska Paijmans

Eigenaar LQ kunststoffen

Geef een reactie